Mamma

Mamma

tisdag 28 december 2010

Mamma har flyttat

Misstänkt snabbt fick mamma en plats på ett kommundrivet boende och vilken skillnad det blev... Visserligen dubbla hyran, men välskött, ingen kisslukt, gott om personal som är trevlig och verkar trivas. Viktigast, man tar de gamla på allvar, bemöter dem som de människor de är och tar sin uppgift seriöst.

Mamma kan nu gå lite med hjälp, på gamla stället hade man ju givit upp, brydde sig knappt om den ganska rudimentära träningen i sängen.

Hur har det gått för det utdömda sjukhemmet? Jo, kommunen försöker i smyg och mot lagen förlänga kontraktet med Attendo. Alla tiger, ansvariga vägrar svara på frågor. Det är mycket viktigt för kommunen att inte själv behöva driva detta boende under avvecklingstiden. Då bryter man hellre mot lagen, tar eventuella böter samt betalar Attendo överpris. Allt för en ideologisk princip, vad det verkar. Frågan är hur meningsfullt det är att anmäla till Konkurrensverket - antagligen räknar man med möjligheten och är fullt beredd att ta risken.

Äldrennämnden har fått ny sammansättning, ordförande är en ung kristdemokratisk tjej som verkligen inte stack ut hakan i webbutfrågningarna inför valet. Det är säkert inget större fel på henne, men lydig är hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar